Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητο το πετρέλαιο με ανάμεικτα πρόσημα σε αναζήτηση κατεύθυνσης - Στα 44,31 δολ. το Brent

Οριακά αμετάβλητο το πετρέλαιο με ανάμεικτα πρόσημα σε αναζήτηση κατεύθυνσης - Στα 44,31 δολ. το Brent
Μετά από δύο ημέρες ανόδου λόγω κάλυψης ανοιχτών θέσεων πώλησης (short covering) και νέων τοποθετήσεων, οι επενδυτές «ξαναθυμήθηκαν» την υπερεπάρκεια πετρελαίου
Ανάμεικτα πρόσημα κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, με τη σημερινή ανακοίνωση εύρωστης βελτίωσης της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2016 να ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα μέχρι τα 1,10458 δολάρια ΗΠΑ, εξέλιξη που βεβαίως δεν ευνόησε τις αγορές «μαύρου χρυσού» εκτός των ΗΠΑ.
Ως γνωστόν, οι συναλλαγές πετρελαίου διεξάγονται παγκοσμίως σχεδόν αποκλειστικά σε δολάρια, το οποίο όταν ενισχύεται καθιστά το πετρέλαιο ακριβότερο σε όρους ξένου νομίσματος.
Την άνοδο του πετρελαίου συγκράτησε μεταξύ άλλων και η - έστω και μικρή - νέα αύξηση κατά 7 των εν λειτουργία υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα (σε 381, από 670 την ίδια περίοδο πέρυσι).
Μετά από δύο ημέρες ανόδου του πετρελαίου λόγω κάλυψης ανοιχτών θέσεων πώλησης (short covering) και νέων τοποθετήσεων, οι επενδυτές έστρεψαν εκ νέου την προσοχή τους στην υπερεπάρκεια πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, η οποία αποτελεί και τον κύριο λόγο διατήρησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε χαμηλό επίπεδο.
Οριακά αμετάβλητη (+0,05% ή +2 σεντς) παρέμεινε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να διαμορφωθεί σε 44,31 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 43,51 και 44,49 δολαρίων.
Μικρή πτώση 0,17% ή 7 σεντς πραγματοποίησε το future Σεπτεμβρίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, υποχωρώντας στα 41,86 δολάρια μετά από διακύμανση μεταξύ 41,06 και 42,10 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης