Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εκκαθαρίσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, λόγω Gulen

Τουρκία: Εκκαθαρίσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, λόγω Gulen
Η εσωτερική εγκύκλιος που εξέδωσε το κόμμα, καλεί σε ταχεία «εκκαθάριση» όσων μελών διατηρούν δεσμούς και επαφές με την «τρομοκρατική οργάνωση του Gulen»
Μέχρι και εντός του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναμένεται να φθάσει το πογκρόμ της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (5/8) από το ίδιο το κόμμα, αναφορικά με την ενδεχόμενη σύνδεση μελών του με τον κληρικό Fethullah Gulen, ο οποίος φέρεται να είναι ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, η εσωτερική εγκύκλιος που εξέδωσε το κόμμα, καλεί σε ταχεία «εκκαθάριση» όσων μελών διατηρούν δεσμούς και επαφές με την «τρομοκρατική οργάνωση του Gulen», καθώς και όσων υποστήριξαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Πλέον, το κόμμα του προέδρου Erdogan, δείχνει να φτάνει το ζήτημα «μέχρι το κόκαλο», ενώ προηγουμένως έχει προηγηθεί ένα άνευ προηγούμενου πογκρόμ σε δημόσιες υπηρεσίες, δυνάμεις ασφαλείας, μέσα ενημέρωσης και επιχειρήσεις.
Να σημειώσουμε ότι οι αρχές της χώρας εξέδωσαν ήδη επίσημο ένταλμα σύλληψης για τον Gulen, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πίεση προς τις ΗΠΑ για την έκδοσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης