Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Παραμένει απειλή αν και αποδυναμωμένη η ISIS – Ευθύνες στη Ρωσία για το χάος στη Συρία

tags :
Obama: Παραμένει απειλή αν και αποδυναμωμένη η ISIS – Ευθύνες στη Ρωσία για το χάος στη Συρία
Τον τελευταίο χρόνο το Ισλαμικό Κράτος δεν κατάφερε να ανακτήσει περιοχές που ήλεγχε και έχασε τόνισε ο Obama
Την εκτίμηση πως το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή, αν και αποδυναμώνεται λόγω των απωλειών που υφίσταται στο πεδίο της μάχης διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ISIS να εξακολουθεί να μπορεί να κινητοποιήσει επιθέσεις στο εξωτερικό, ενδεχομένως ακόμα και στις ΗΠΑ.
Με το πέρας της συνεδρίασης του επιτελείου του για ζητήματα ασφαλείας, ο Obama υπογράμμισε πως τον τελευταίο χρόνο η ISIS δεν κατάφερε να ανακτήσει περιοχές που ήλεγχε και έχασε.
«Η ζημία που υφίσταται επί του εδάφους το Ισλαμικό Κράτος συνδυάζεται με «εντυπωσιακές» επιθέσεις στο εξωτερικό, ειδικά σε χώρες της Δύσης, που εντείνουν την εικόνα πως παραμένει απειλή έστω κι αν αποδυναμώνεται - φτάνοντας απλώς να κινητοποιήσει «συμπαθούντες» που βρίσκονται σε δυτικές χώρες.
Αυτό που η ISIS έχει αντιληφθεί είναι πως εάν πείσει μία μικρή ομάδα ανθρώπων ή ακόμη και μόνο έναν να κάνουν επίθεση σε έναν σταθμό μετρό, σε μία παρέλαση ή σε κάποια άλλη ανοικτή εκδήλωση, και να σκοτώσει δεκάδες αντί για εκατοντάδες, συνεχίζει να προκαλεί φόβο και ανησυχία που αναβαθμίζει το προφίλ της» υποστήριξε ο Obama, ο οποίος εκτίμησε επίσης ότι η τρομοκρατία δεν θα εξαλειφθεί ούτε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας ούτε κατά εκείνων των επόμενων αμερικανών προέδρων.
Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε αιχμές και κατά της Ρωσίας για το χάος στη Συρία.
«Έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ρωσίας να βρεθεί λύση.
Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Ρώσους και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και για αυτό πρέπει να τους δοκιμάσουμε στο εάν μπορούμε να επιτύχουμε μία πραγματική εκεχειρία.
Εάν αυτό δεν επιτύχει, τότε η Ρωσία θα έχει δείξει σαφώς ότι στην παγκόσμια σκηνή λειτουργεί ανεύθυνα, υποστηρίζοντας ένα δολοφονικό καθεστώς» είπε ο Obama, τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνησγ εξερευνά τις δυνατότητες στρατιωτικής συνεργασίας με τη Μόσχα στο συριακό πεδίο, με ενδεχόμενη ανταλλαγή πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης