Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μυστήριο λύθηκε – Ποιος ανεβάζει Wall και Apple; Η Swiss National Bank και το Pension Fund της Ιαπωνίας

Το μυστήριο λύθηκε – Ποιος ανεβάζει Wall και Apple; Η Swiss National Bank και το Pension Fund της Ιαπωνίας
Μεγάλη θέση στις μετοχές των ΗΠΑ έχει και ένας άλλος κρατικός φορέας, με 1,3 τρισεκ δολάρια υπό διαχείριση το Γενικό Ταμείο Συντάξεων και Επενδύσεων της Ιαπωνίας....
Το μυστήριο λύθηκε.
Ποιος ανεβάζει όλο αυτό το διάστημα την Wall Street αλλά και την μετοχή της Apple;
Κατά ένα παράδοξο τρόπο η Swiss National Bank η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και το Γενικό Ταμείο Συντάξεων και επενδύσεων της Ιαπωνίας.
Μια Κεντρική Τράπεζα και ένα ασφαλιστικό ταμείο αγοράζουν μετοχές στην Wall, όπως αναφέρει το zero hedge. 
Στο δεύτερο τρίμηνο, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε κατά 7,3 δισεκ. το χαρτοφυλάκιο μετοχών στις ΗΠΑ φθάνοντας στο  ρεκόρ 61,8 δισεκ. δολάρια σε μετοχές των ΗΠΑ, από 54,500 δισεκ. νωρίτερα.
Από τις αρχές του 2016 πρόκειται για μια αύξηση 41,5 δισεκ. δολαρίων σε μετοχές μετοχών των ΗΠΑ αυτό σημαίνει ότι η ελβετική κεντρική τράπεζα αύξησε τις συμμετοχές της στις ΗΠΑ κατά 50% το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι τα ποσά αυτά είναι μικρό μέρος του ενεργητικού της κεντρικής τράπεζας, που φθάνει τα 690 δισεκ.  ελβετικά φράγκα εκ των οποίων 635 δισεκ ήταν με τη μορφή επενδύσεων σε ξένο νόμισμα, τα οποία περιλαμβάνουν ομόλογα και μετοχές.
Από αυτά τα 635 δισεκ. η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας είχε  επενδύσει το 20% σε μετοχές παγκοσμίως δηλαδή 127 δισεκ. με περίπου το 60% αυτών σε μετοχές των ΗΠΑ περίπου 76 δισ.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
 έχει αξιόλογη θέση στην Apple.
Στην πραγματικότητα, με τις τελευταίες αγορές η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας έχει μεγαλύτερες θέσεις από funds όπως Calpers, Janus, Invesco, Oppenheimer, Franklin Resources,  Morgan Stanley.
Μεγάλη θέση στις μετοχές των ΗΠΑ έχει και ένας άλλος κρατικός φορέας, με 1,3 τρισεκ δολάρια υπό διαχείριση το Γενικό Ταμείο Συντάξεων και Επενδύσεων της Ιαπωνίας, το οποίο αγοράζει πυκνά μετοχές στην Wall Street.














Πρώτη ενημέρωση 21:11 4 Αυγούστου του 2016
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης