Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Κέρδη για τις τράπεζες της Wall Street φέρνει η μείωση των επιτοκίων από την BoE

CNBC: Κέρδη για τις τράπεζες της Wall Street φέρνει η μείωση των επιτοκίων από την BoE
Το φθηνότερο χρήμα θα σημάνει ευκαιρίες για περισσότερες συμφωνίες, μεγαλύτερα μερίσματα και επιπλέον επαναγορές
Η Τράπεζα της Αγγλίας σόκαρε την αγορά με τις αποφάσεις της σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, αν και, ενδεχομένως, οι κινήσεις της αποτελούν καλή είδηση για τις αμερικανικές τράπεζες, αναφέρει σε εκτενή ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Η απόφαση της BoE να μειώσει τα επιτόκιά της από το 0,5% στο 0,25% μπορεί να σημαίνει ότι τα περιθώρια για τους επενδυτές μειώνονται σημαντικά.
Αλλά η ανανεωμένη δέσμευση της βρετανικής κεντρικής τράπεζας για την αγορά ομολόγων θα μπορούσε να βοηθήσει τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο.
Για τις επενδυτικές τράπεζες, ειδικότερα, μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντική νέα πηγή εσόδων, καθώς η απόφαση για την περικοπή των επιτοκίων και για την αγορά ομολόγων από την BOE μπορεί επίσης να δημιουργήσει επιπλέον έσοδα για τις τράπεζες στη Wall Street, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε.
«Η μείωση των επιτοκίων και τα άλλα μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα επιτρέψει στις πληγείσες εταιρίες να ενισχύσουν τα προγράμματα επαναγορών τους και να λάβουν άλλα μέτρα για να ανακτήσουν τη θέση τους και να ενισχύσουν τις τιμές των μετοχών τους», δήλωσε ο δικηγόρος Steve Wolosky, της νομικής εταιρείας Olshan Frome Wolosky, που εκπροσωπεί τους ακτιβιστές επενδυτές.
«Αναμένουμε ότι αυτό το είδος δραστηριότητας θα προσελκύσει επενδυτές όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων των ακτιβιστών επενδυτών».
Η κινητοποίηση των τελευταίων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα σημάνει ενδεχομένως περισσότερα έσοδα για τις τράπεζες της Wall Street, αν καταφέρουν να πιέσουν για υψηλότερα μερίσματα, επαναγορές μετοχών και συγχωνεύσεις-εξαγορές.
Η αναδοχή χρέους είναι σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας στη Wall Street, κυρίως για τις επενδυτικές τράπεζες.
Η μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα μερίσματα και τις επαναγορές, πράγμα που σημαίνει περισσότερες υποθέσεις για τις επενδυτικές τράπεζες της Wall Street.
Το σχετικό κομμάτι δραστηριότητας στην Goldman Sachs αντιπροσώπευε ένα επιβλητικό 7% των εσόδων της τράπεζας κατά τους 12 μήνες που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημείωσε ο αναλυτής της S&P Global Market Intelligence για τις αμερικανικές τράπεζες, Erik Oja.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης