Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αναπτύσσονται

MarketWatch: Οι περισσότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αναπτύσσονται
Τον περασμένο μήνα, 15 από τους 18 κλάδους υπηρεσιών που παρακολουθούνται από το ISM παρουσίασαν επέκταση
Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ISM.
Οι εταιρείες στις ΗΠΑ που προσφέρουν υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα αγαθά λιανικής και ψυχαγωγίας αναπτύχθηκαν, αν και με ελαφρώς πιο υποτονικό ρυθμό, τον Ιούλιο, αν και δεν προσθέτουν όσες νέες θέσεις εργασίας όπως στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ ανώτερων στελεχών.
Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Αποθεμάτων σημείωσε ότι ο δείκτης εκτός της βιομηχανικής παραγωγής υποχώρησε στο 55,5% τον περασμένο μήνα, από 56,5% τον Ιούνιο.
Κάθε ένδειξη πάνω από 50% σημαίνει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις επεκτείνονται αντί μα συρρικνώνονται.
Τον περασμένο μήνα, 15 από τους 18 κλάδους υπηρεσιών που παρακολουθούνται από το ISM παρουσίασαν επέκταση.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε ελαφρώς στο ισχυρό επίπεδο του 60,3%, ένα καλό σημάδι για την ευρύτερη οικονομία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών απασχολούνται σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης των ΗΠΑ.
«Οι συνθήκες εργασίας παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα», σημειώνει ανώτερο στέλεχος σε αμερικανική αλυσίδα λιανικής.
Ωστόσο, η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο πέρυσι και οι εταιρείες φαίνεται να έχουν γίνει πιο επιλεκτικές σχετικά με τις προσλήψεις.
Ο δείκτης απασχόλησης του ISM για τις υπηρεσίες υποχώρησε κατά 1,3 μονάδες, στο 51,4%.
Ο δείκτης κινείται οριακά άνω του 50% για το μεγαλύτερο μέρος του 2016, αφότου έπιασε το υψηλότερο επίπεδο μετά την κρίση, τον Οκτώβριο του 2015.
Στέλεχος του χρηματοπιστωτικού κλάδου αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit ως πιθανή πρόκληση «για τις συμφωνίες στο χώρο μας», αλλά είπε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε».
Η έρευνα συντάχθηκε με βάση ένα ερωτηματολόγιο προς στελέχη που αγοράζουν προμήθειες για τις επιχειρήσεις τους και τείνουν να αυξάνουν ή να μειώνουν τις κινήσεις τους σε συγχρονισμό με την ευρύτερη οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης