Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Εκδίωξε πελάτες της λόγω ερευνών οικονομικού εγκλήματος από τις βρετανικές αρχές

Standard Chartered: Εκδίωξε πελάτες της λόγω ερευνών οικονομικού εγκλήματος από τις βρετανικές αρχές
«Εκδιώξαμε κάποιους πελάτες μας, ενώ κάποιοι εξ αυτών επέλεξαν να μας εγκαταλείψουν»
Στη διακοπή της συνεργασίας της με ορισμένους από τους πελάτες της, προχώρησε η βρετανική τράπεζα Standard Chartered, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο των πελατών της στο πλαίσιο ερευνών από τις εποπτικές αρχές για πρακτικές της που φέρονται να «παραβλέπουν» το οικονομικό έγκλημα.
Αυτό ανέφερε την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 ο διευθύνων σύμβουλος της τραπέζης, Bill Winters - πρώην στέλεχος της JP Morgan που ανέλαβε τη θέση του προ έτους - επισημαίνοντας ότι «εκδιώξαμε κάποιους πελάτες μας, ενώ κάποιοι εξ αυτών επέλεξαν να μας εγκαταλείψουν».
Η τράπεζα παραμένει στο στόχαστρο έρευνας της βρετανικής εποπτικής Αρχής Χρηματο-οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου που εφαρμόζει για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.
Η Standard Chartered επέστρεψε στην κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μετά τις ζημίες που κατέγραψε για το οικονομικό έτος 2015, οι πρώτες από το 1989.
Παρά την ευπρόσδεκτη εξέλιξη - που προκάλεσε άνοδο 10% στην τιμή της μετοχής της, η οποία νωρίτερα στο έτος είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο των τελευταίων 25 ετών - οι δεσμεύσεις του Winters για απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% μέχρι το 2018 και 10% έως το 2020, δεν μοιάζουν πλέον δυνατόν να υλοποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης