Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Morgen: Η αποτροπή της γενοκτονίας στο Χαλέπι, ο μόνος τρόπος να αποδυναμωθεί το Ισλαμικό Κράτος

De Morgen: Η αποτροπή της γενοκτονίας στο Χαλέπι, ο μόνος τρόπος να αποδυναμωθεί το Ισλαμικό Κράτος
«Όσο ο Assad έχει τη δυνατότητα να βλάψει τον λαό του, τόσες περισσότερες θα είναι οι δικαιολογίες για τους τζιχαντιστές να λαμβάνουν αιματηρή επίθεση από αθώους ανθρώπους»
Εάν η Δύση θέλει να αποδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αποτροπή γενοκτονίας στο Χαλέπι από τα συριακά στρατεύματα.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η βελγική εφημερίδα «De Morgen», τονίζοντας πως ο φόβος για την τρομοκρατία και το Ισλαμικό Κράτος δε θα πρέπει να οδηγήσει σε πιο χαλαρή στάση απέναντι στον «δικτάτορα» Assad.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad καθαιρεθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για το «διαβολικό χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους.
Η Morgen εκτιμά, πάντως, ότι αυτή η άποψη είναι λανθασμένη και σημειώνει:
«Είναι οι εικόνες από τις μαζικές δολοφονίες που διέταξε η κυβέρνηση σε πόλεις της Συρίας και η αδύναμη αντίδρασή μας, που οδήγησε εκατοντάδες να επιλέξουν το τρομερό μονοπάτι της τρομοκρατίας του τζιχάντ».
Παράλληλα, προειδοποιεί πως «όσο ο Assad έχει τη δυνατότητα να βλάψει τον λαό του, τόσες περισσότερες θα είναι οι δικαιολογίες για τους τζιχαντιστές να λαμβάνουν αιματηρή επίθεση από αθώους ανθρώπους».
Η πτώση του Assad και η αποτροπή της γενοκτονίας θα αναγκάσει τη Συρία να οδηγηθεί προς την ειρήνη, επομένως είναι προς το συμφέρον μας, επισημαίνει, μάλλον απλοϊκά, η Morgen και καταλήγει υποστηρίζοντας πως «αν και αυτό δε θα σταματήσει τη διεθνή τρομοκρατία, εντούτοις είναι ένας τρόπος να υποχωρήσει η απήχηση του Ισλαμικού Κράτους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης