Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Volskrant: Η Δύση πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της στη Συρία

De Volskrant: Η Δύση πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της στη Συρία
Η νίκη του Assad είναι πλέον πιθανότερη από ό,τι η ήττα, εκτιμά η ολλανδική εφημερίδα
Δεν υπάρχει τρόπος… παράκαμψης του Assad, επισημαίνει η ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant» σε σημερινό (2/8) δημοσίευμά της, συμβουλεύοντας τη Δύση να αλλάξει στρατηγική στη Συρία.
«Μία νίκη του Assad, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, είναι πλέον πολύ πιο πιθανό ενδεχόμενο από ό,τι μια ήττα», εκτιμά η ολλανδική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι σήμερα ο Assad έχει, με βάση τη λογική που ακολουθεί, πολύ λιγότερους λόγους να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προς τους αντιπάλους του, σε σύγκριση με έξι μήνες προηγουμένως.
Η Volkskrant διερωτάται αν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον πρόεδρο της Συρίας, αν επιθυμούν να ασκήσουν οποιαδήποτε επιρροή στη χώρα.
«Ρεαλιστικός είναι ο φόβος ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά η επικοινωνία με τον τύραννο», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ολλανδική εφημερίδα, «από τη μία πλευρά, επειδή η στρατηγική που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να αποτρέψει έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, αλλά και επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι ο Assad θα αντικατασταθεί από έναν σωστό δημοκράτη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης