Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Ο Erdogan κατηγορεί τη Δύση ότι βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατία και το πραξικόπημα

Business Insider: Ο Erdogan κατηγορεί τη Δύση ότι βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατία και το πραξικόπημα
Δριμεία επίθεση του τούρκου προέδρου στη Γερμανία και στο Βέλγιο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayip Erdogan, σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου κατηγόρησε τη Δύση ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία» και τους πραξικοπηματίες που προσπάθησαν να τον ανατρέψουν, στην πιο σκληρή του επίθεση προς τους δυτικούς συμμάχους της Άγκυρας από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.
Όπως σημειώνει σε κείμενό του το Business Insider, o Erdogan δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία από το προεδρικό μέγαρο ότι «δυστυχώς, η Δύση υποστηρίζει την τρομοκρατία και στέκεται από τους πραξικοπηματίες».
«Εκείνοι που φανταζόμασταν να είναι φίλοι υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες», σημείωσε.
Ακόμη, ο Erdogan κατήγγειλε θυμωμένα τις δικαστικές αρχές στη Γερμανία που δεν του επέτρεψαν να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης σε μία συγκέντρωση στην Κολωνία το Σαββατοκύριακο υπέρ του ιδίου.
«Μπράβο! Τα δικαστήρια στη Γερμανία εργάζονται πολύ γρήγορα», ανέφερε ειρωνικά ο Erdogan.
Ο ίδιος κατηγόρησε τη Γερμανία ότι στο παρελθόν επέτρεψε σε ηγέτες του παράνομου στην Τουρκία Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) να μιλήσουν σε εκδηλώσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Είπε ακόμη ότι η Τουρκία είχε στο παρελθόν παραδώσει στη Γερμανία μια λίστα με πάνω από 4.000 καταζητούμενους μαχητές, χωρίς όμως να έχει καμία απάντηση.
«Αλλά εδώ, το συνταγματικό δικαστήριο αποφασίζει μέσα σε δύο ώρες» για να απαγορεύσει την ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Είναι η Δύση από την πλευρά της δημοκρατίας ή από την πλευρά του τρόμου;» πρόσθεσε, κατηγορώντας το Βέλγιο για την μη παράδοση ενός αριστερού ριζοσπαστικού που συνδέεται με τη δολοφονία του τούρκου επιχειρηματία Ozdemir Sabanci, το 1996.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης