Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυξήθηκε ήδη κατά 1% το βρετανικό «καλάθι της νοικοκυράς» μετά την απόφαση για Brexit

Reuters: Αυξήθηκε ήδη κατά 1% το βρετανικό «καλάθι της νοικοκυράς» μετά την απόφαση για Brexit
Η αύξηση στις τιμές του βρετανικού «καλαθιού της νοικοκυράς» φαίνεται πως οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση της στερλίνας κατά περίπου 10% μετά το δημοψήφισμα
Αξιόλογη αύξηση 1% κατέγραψε τον Ιούλιο του 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο το κόστος του «καλαθιού της νοικοκυράς» - που περιλαμβάνει μια ομάδα δημοφιλών προϊόντων των σούπερ μάρκετ - όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, η αύξηση είναι η δεύτερη συνεχόμενη και αποδίδεται κυρίως στις αρνητικές συνέπειες της απόφασης των Βρετανών για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Όπως γράφει το Reuters, οι αυξήσεις τιμών σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης σηματοδοτεί μεταβολή στη χρόνια αποκλιμάκωση των τιμών στην οποία οδήγησε ο σφοδρός ανταγωνισμός των μεγάλων βρετανικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Η αύξηση στις τιμές του βρετανικού «καλαθιού της νοικοκυράς» φαίνεται πως οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση της στερλίνας κατά περίπου 10%, την οποία καταγράφει το βρετανικό νόμισμα μετά το δημοψήφισμα.
Οι συγκρίσεις τιμών στις οποίες κάνει αναφορά το Reuters προέρχονται από τον ιστότοπο αγορών λιανικής και σύγκρισης καταναλωτικών ειδών mysupermarket.co.uk, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος του είδους του σε επισκεψιμότητα στη Βρετανία.
Ο 12μηνος βρετανικός πληθωρισμός ανέκαμψε σε 0,5% τον Ιούνιο του 2016, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης