Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψυχραιμία ως απάντηση στις τουρκικές απειλές συνιστά η «Der Standard» στην Ε.Ε.

Ψυχραιμία ως απάντηση στις τουρκικές απειλές συνιστά η «Der Standard» στην Ε.Ε.
Οι εκπρόσωποι της ΕΕ πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι, αλλά σταθεροί όταν πρόκειται για τη διατήρηση συμφωνιών και συνθηκών, ιδίως εκείνων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα
Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της, αλλά και τους δεσμούς της με την Τουρκία, παρά τις προκλήσεις της, διατυπώνει σε σημερινό (2/8) δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η Τουρκία, αυτό το διάστημα, θέτει σε κίνδυνο τις οποίες πιθανότητες μια στενότερης εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε., κάτι που, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, είναι «σχεδόν χαρακίρι» για μια χώρα, όπως η Τουρκία, που έχει τεράστιο εμπορικό έλλειμμα.
Προειδοποιεί, δε, πως η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πιο «σφιχτή» χρηματοδοτικά για την Τουρκία, με τα δάνεια και τις επενδύσεις.
«Πώς θα πρέπει να αντιδράσουν, λοιπόν, τα κράτη μέλη της Ε.Ε.;», διερωτάται η εφημερίδα και συνεχίζει:
«Σε αντίθεση με τον Erdoğan, οι εκπρόσωποι της ΕΕ πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι, αλλά σταθεροί όταν πρόκειται για τη διατήρηση συμφωνιών και συνθηκών, ιδίως εκείνων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ευρώπη θα βοηθήσει τον τουρκικό λαό, τους διωκόμενους και τα εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία καλύτερα εάν συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της σε όλα τα επίπεδα - χωρίς να αποκλείεται διπλωματική δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης