Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Στον αέρα οι συνομιλίες Santander UK - RBS για το δίκτυο καταστημάτων

tags :
Sky News: Στον αέρα οι συνομιλίες Santander UK - RBS για το δίκτυο καταστημάτων
Πηγές προσκείμενες και στις δυο τράπεζες προειδοποιούν ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι αβέβαιη
Στον αέρα φαίνεται πως είναι οι συνομιλίες της Santander UK (θυγατρική της ισπανικής τράπεζας στη Βρετανία) με την Royal Bank of Scotland (RBS) για την εξαγορά από την πρώτη τράπεζα 300 καταστημάτων της δεύτερης τράπεζας στη Βρετανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, πηγές προσκείμενες στις δύο τράπεζες προειδοποίησαν σήμερα (2/8/2016) ότι η επίτευξη της συμφωνίας είναι αβέβαιη αλλά και ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν.
Επισημαίνεται ότι η είδηση σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω τράπεζες είναι σε διαπραγματεύσεις είχε κυκλοφορήσει στα μέσα του Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 17/7/2016.

Το bankingnews μετέδιδε στις 17/7/2016:

Sky news: H Santander UK σχεδιάζει να αγοράσει 300 καταστήματα της RBS στη Bρετανία

H θυγατρική της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας της Santander στην Βρετανία σχεδιάζει να αγοράσει περίπου 300 καταστήματα της Royal Bank of Scotland (RBS) στην Βρετανία αναφέρει το Sky News.
Η ισπανική τράπεζα η οποία είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη στη Βρετανία, θα αποκτήσει την Williams & Glyn (W & G) μέσω συμφωνίας μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων Αυτό συνεπάγεται ότι η Santander θα αποκτήσει την W & G τα 24 δισεκ. στερλίνες καταθέσεις, περισσότερα από 300 υποκαταστήματα και σχεδόν δύο εκατομμύρια πελάτες.
Πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ήδη λάβει χώρα μεταξύ RBS και Santander και προσεχώς επίκειται συμφωνία.
Η RBS, η οποία κατά 73% ελέγχεται από το βρετανικό δημόσιο, άρχισε να προετοιμάζεται για την πώληση του δικτύου 315 καταστημάτων, αμέσως μετά την διάσωση με 45,5 δισεκ. στερλίνες το 2008 μέσω κρατικής βοήθειας.
Η RBS το 2012 βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με την Santander ώστε να τις πουλήσει τα υποκαταστήματα αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν λόγω της περίπλοκης διαδικασίας μεταβίβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης