Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα υψηλά 3 εβδομάδων επανήλθε σήμερα 1 Αυγούστου ο χρυσός, στα 1.354 δολ./ουγκιά

Κοντά στα υψηλά 3 εβδομάδων επανήλθε σήμερα 1 Αυγούστου ο χρυσός, στα 1.354 δολ./ουγκιά
Συνεχίζονται οι αγορές από τους επενδυτές, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας
Οι αγορές χρυσού συνεχίστηκαν και σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την ισχνή ανάπτυξή της κατά το Β' τρίμηνο του 2016, μόλις κατά 1,2%.
Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο πλησίασε και πάλι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στα 1.354 δολ./ουγκιά, ενώ λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδος κινείτο στα 1.352 δολ., καταγράφοντας κέρδη 0,29%.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο χρυσός είχε αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, στα 1.355 δολ./ουγκιά.
Αφορμή στάθηκαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, όπου κατά τη διάρκεια του Β' τριμήνου η οικονομία αυξήθηκε με ρυθμό μόλις 1,2%, στο μισό των προβλέψεων των περισσότερων αναλυτών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του δολαρίου, καθώς περιορίστηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για μία νέα αύξηση επιτοκίων από την Fed εντός του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης