Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απαγορεύει κάθε διαφήμιση πράξεων επί συναλλάγματος και ορισμένων παραγώγων

Γαλλία: Απαγορεύει κάθε διαφήμιση πράξεων επί συναλλάγματος και ορισμένων παραγώγων
Στο στόχαστρο της επικείμενης απαγόρευσης ψηφιακής διαφήμισης φέρονται να βρίσκονται ιδιαίτερα οι εταιρείες που προσφέρουν χρηματο-οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες με μόχλευση μεγαλύτερη του 1 προς 20
Στην καθολική απαγόρευση ψηφιακής διαφήμισης εταιρειών που προσφέρουν πράξεις επί συναλλάγματος και «εξωτικά» παράγωγα χρηματο-οικονομικά προϊόντα, όπως τα δυαδικά (binary) δικαιώματα προαίρεσης (options), προσανατολίζονται οι γαλλικές εποπτικές αρχές.
Συγκεκριμένα, σε αυτήν την απόφαση οδηγείται η γαλλική αρχή εποπτείας χρηματο-οικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών Autorité des Marchés Financiers (AMF), της οποίας πρόσφατη έκθεση προς το γαλλικό κοινοβούλιο ανέφερε, ότι Γάλλοι πολίτες έχουν απωλέσει σχεδόν 4 δισ. ευρώ την τελευταία εξαετία από διαδικτυακές απάτες που σχετίζονται με συνάλλαγμα και δυαδικά options.
Στο στόχαστρο της επικείμενης απαγόρευσης διαφήμισης «λιανικών» υπηρεσιών συναλλάγματος και binary options με κάθε ψηφιακό μέσο (εκστρατείες e-mail, διαδυκτιακά banners, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.α.), φέρονται να βρίσκονται ιδιαίτερα οι εταιρείες που προσφέρουν προϊόντα με μόχλευση μεγαλύτερη του 1 προς 20 στους επενδυτές.
Όπως προβλέπεται, σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να υπερψηφιστεί από το γαλλικό κοινοβούλιο, προτού τεθεί σε ισχύ η προαναφερθείσα απαγόρευση, που αναμένεται να εκδιώξει από τη Γαλλία μεγάλο αριθμό πλατφορμών πράξεων «λιανικής» επί συναλλάγματος και χρηματο-οικονομικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης