Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Η αμερικανική οικονομία μπορεί να τρέξει με +4% με τον νέο πρόεδρο

Dimon (JP Morgan): Η αμερικανική οικονομία μπορεί να τρέξει με +4% με τον νέο πρόεδρο
Η ανάπτυξη εξαρτάται από την εφαρμογή των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων - Η JP Morgan προχωρά σε προσλήψεις, αλλά και σε άνοιγμα νέων καταστημάτων
Θετικά σημάδια για την οικονομία των ΗΠΑ είπε ότι βλέπει ο επικεφαλής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan, Jamie Dimon, μιλώντας στο CNBC.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η τράπεζά του κάνει τον κόσμο καλύτερο και προσπάθησε να υποβαθμίσει τη νομοθεσία που συζητείται και θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που η JP Morgan Chase και τα άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δραστηριοποιούνται στη Wall Street.
«Δεν θα στεκόμουν πολύ στα βραχυπρόθεσμα στοιχεία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, μιλώντας κατά τη διάρκεια της περιοδείας με το λεωφορείο της τράπεζας, που του δίνει τη δυνατότητα να ζητήσει πληροφορίες από επιτελικά στελέχη.
Την ίδια στιγμή, η Dimon δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εξάρτηση της οικονομίας από τα δεδομένα, και είπε ότι αν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εφαρμόσει το κατάλληλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το ΑΕΠ θα μπορούσε να τρέξει με 4%.
Και στις υπεραισιόδοξες προοπτικές του για την αμερικανική οικονομία, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan τόνισε την αύξηση των μισθών και των καταναλωτικών δαπανών ως αποδεικτικά στοιχεία.
Αλλά οι τράπεζες εξακολουθούν να χρειάζονται λίγη βοήθεια.
Οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει το 2016, καθώς η κεντρική τράπεζα δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια όσο οι παρατηρητές της αγοράς πίστευαν ότι θα το έκανε.
Ο Dimon δήλωσε στη συνέντευξή του τη Δευτέρα 1 Αυγούστου ότι «η ομαλοποίηση των επιτοκίων θα ήταν ένα καλό πράγμα», αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προβλέψεις.
Αυτή τη στιγμή, τόσο οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι εξετάζουν την επανενεργοποίηση της νομοθεσίας Glass-Steagall, η οποία θα οδηγούσε σε διάσπαση των ενιαίων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, και ο Dimon εμφανίστηκε μακριά από την πρόσφατη στροφή στον τόνο που προέρχεται από την Ουάσιγκτον.
Η απουσία του «Glass-Steagall δεν είχε τίποτα να κάνει με την κρίση», δήλωσε ο Dimon.
Η πράξη, η οποία ανάγκαζε τις επενδυτικές και τις εμπορικές τράπεζες να παραμείνουν χωριστές οντότητες, καταργήθηκε το 1999.
Στην κατάργησή της αποδίδεται από ορισμένους η οικονομική κρίση και η επακόλουθη Μεγάλη Ύφεση που ξεκίνησε το 2008, αν και άλλοι αμφισβητούν την ορθότητα της εν λόγω συσχέτισης.
Οι περισσότερες τράπεζες της Wall Street αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό τους για να αντισταθμίσουν τη μείωση της κερδοφορίας, αλλά στην τελευταία ανακοίνωση κερδών τα στελέχη της JP Morgan Chase αποκάλυψαν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.
Ο Dimon δήλωσε ότι η τράπεζα μπορεί ακόμα και να ανοίξει νέα καταστήματα.
«Αν μπορούμε να βρούμε ένα καλό μέρος για να ανοίξει ένα υποκατάστημα, θα ανοίξουμε ένα υποκατάστημα», είπε.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το Β' τρίμηνο του 2016, με κέρδη 1,55 δολ./μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 1,43 δολ./μετοχή.
Η τράπεζα ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα, της τάξης των 25,2 δισ. δολ.
Οι μετοχές της τράπεζας υποχωρούν κατά 3,5% από τις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης