Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολ. το βαρέλι προβλέπουν οι αναλυτές

CNBC: Πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολ. το βαρέλι προβλέπουν οι αναλυτές
Οι πτώσεις δε θα αφορούν μονάχα το αμερικανικό αργό, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα του πετρελαίου, στα οποία σημειώνονται αποθεματικά ρεκόρ
Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για τις τιμές του πετρελαίου εντός του έτους προχώρησε το δίκτυο CNBC, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τους οποίους συνεργάζεται, «βλέποντας» πλέον τις τιμές του πετρελαίου να κατρακυλούν ακόμη περισσότερο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αναλυτής της ClipperData, Matt Smith, «αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση των τιμών», τονίζοντας ότι οι πτώσεις δε θα αφορούν μονάχα το αμερικανικό αργό, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα του πετρελαίου, στα οποία σημειώνονται αποθεματικά ρεκόρ.
Καθοριστικός παράγοντας για την εν λόγω εξέλιξη αποδείχθηκε η μειωμένη ζήτηση των προϊόντων πετρελαίου κατά τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις ήδη χαμηλές τιμές που επικρατούσαν στην αγορά.
Πλέον, με τη ζήτηση του αργού να βρίσκεται σε ύφεση και τα αποθέματα να βρίσκονται σε επίπεδα – ρεκόρ, εν μέσω μάλιστα ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η ελαφριά ανάκαμψη που παρουσίασε ο «μαύρος χρυσός» τον περασμένο Ιούνιο δε θα επαναληφθεί εντός των επόμενων μηνών.
Παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση στο πρόβλημα προκαλεί το γεγονός ότι η Κίνα βρίσκεται κοντά στα όρια αποθήκευσης αργού, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση στη ζήτηση της χώρας, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκονται και τα αποθηκευτικά δεξαμενόπλοια των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη.
«Ουσιαστικά, η Σιγκαπούρη αποτελεί χώρο στάθμευσης δεξαμενόπλοιων, όπου το φορτίο των περισσοτέρων δεν έχει πλέον αρκετούς αγοραστές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης