Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Volkskrant: Η διαχείριση των ιταλικών τραπεζών από την Ευρώπη απαιτεί εξαιρετική προσοχή

De Volkskrant: Η διαχείριση των ιταλικών τραπεζών από την Ευρώπη απαιτεί εξαιρετική προσοχή
Οι επιπτώσεις ενός bail-in στις ιταλικές τράπεζες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «τελείωναν» την κυβέρνηση του Matteo Renzi
Την εκτίμηση, ότι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί η Ευρώπη τις δοκιμαζόμενες ιταλικές τράπεζες απαιτεί εξαιρετική προσοχή, διατυπώνει σε σημερινό (1/8) δημοσίευμά της η ολλανδική εφημερίδα «De Volksrant».
Ο συντάκτης του κειμένου παραδέχεται ότι η σκληρή γραμμή που οι πολιτικοί της βορείου Ευρώπης προτείνουν για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα είναι κατανοητή, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη όχι μόνο η σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να υπάρξουν οι συμφωνίες για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, αλλά ιδίως ο κίνδυνος η Ευρώπη να χάσει συνολικά την ελκυστικότητα στους πολίτες-ψηφοφόρους.
Ο κίνδυνος αυτός εκτιμάται ότι είναι άκρως ρεαλιστικός, αν οι κοινοί κανόνες κάμπτονται κάθε φορά που οι τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Ωστόσο, συνεχίζει η Volkskrant, στην περίπτωση της Ιταλίας, η οικονομία της οποίας είναι άκρως σημαντική, μια προσεκτική προσέγγιση είναι δικαιολογημένη.
Όπως τονίζει, οι επιπτώσεις ενός bail-in στις ιταλικές τράπεζες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «τελείωναν» την κυβέρνηση του Matteo Renzi.
Η ολλανδική εφημερίδα προειδοποιεί πως σε περίπτωση που το Κίνημα των Πέντε Αστεριών κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία, ενδεχομένως η χώρα να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης.
Ως εκ τούτου, σημειώνει η εφημερίδα, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε μια… πράξη εξισορρόπησης.
«Η Ευρώπη δε θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρή με την Ιταλία, ωστόσο ούτε και πάρα πολύ επιεικής, καθώς κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει αποδεκτό από τους ψηφοφόρους της βορείου Ευρώπης», καταλήγει η Volkskrant.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης