Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (αντικαγκελάριος Γερμανίας): Σε καμία περίπτωση να μην μας εκβιάσει η Τουρκία για το θέμα της βίζας

tags :
Gabriel (αντικαγκελάριος Γερμανίας): Σε καμία περίπτωση να μην μας εκβιάσει η Τουρκία για το θέμα της βίζας
Εναπόκειται στην Τουρκία για το εάν θα γίνει η απελευθέρωση της βίζας υποστήριξε ο Gabriel
Την θέση ότι Γερμανία και ΕΕ δεν πρέπει υπό καμία συνθήκη να εκβιαστούν από την Τουρκία στο πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες διατύπωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη βόρεια Γερμανία, ο Gabriel υπογράμμισε πως εναπόκειται καθαρά στην Τουρκία για το εάν θα γίνει ή όχι η απελευθέρωση της βίζας.
Επιπλέον, ο Gabriel έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να εμποδίσει την απευθείας μετάδοση μηνύματος του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan σε συγκέντρωση Τούρκων στην Κολωνία, υπό τον φόβο ότι η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να ενέτεινε την ένταση μεταξύ της τουρκικής διασποράς στη Γερμανία..
Το περιστατικό αυτό πάντως προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό επιτετραμμένο (σε διακοπές ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία), με το Βερολίνο πάντως να χαμηλώνει τους τόνους και να χαρακτηρίζει το γεγονός ως κάτι μη εξαιρετικό.
«Αυτό συμβαίνει στην Τουρκία, αυτό συμβαίνει επίσης καθημερινά και αλλού - και στο Βερολίνο.
Για αυτό δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, αλλά μπορώ πράγματι να επιβεβαιώσω ότι ο επιτετραμμένος μας, έλαβε μια πρόσκληση να περάσει από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για μια συζήτηση.
Κατά πάσα το θέμα θα είναι οι εξελίξεις το Σαββατοκύριακο, πιθανόν η χθεσινή διαδήλωση στην Κολωνία, η οποία ευτυχώς εξελίχθηκε τόσο ειρηνικά.
Δεν γνωρίζω, αλλά το υποθέτω.
Πρόκειται για μια ωραία ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ της τουρκικής και της γερμανικής κυβέρνησης (…) με έναν καφέ ή τσάι» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπ.Εξωτερικών της Γερμανίας.
Πάντως στο κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού, ο υπ.Εξωτερικών της Τουρκίας, M.Cavusoglu δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να υποχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών σε περίπτωση που αυτή δεν ανταποκριθεί στην κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης