Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ζητάει εξηγήσεις από τη Γερμανία, μετά τη διαδήλωση στην Κολωνία - Τεταμένες οι σχέσεις

Η Τουρκία ζητάει εξηγήσεις από τη Γερμανία, μετά τη διαδήλωση στην Κολωνία - Τεταμένες οι σχέσεις
Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης
Σε... διπλωματικό επεισόδιο τείνει να εξελιχθεί η άρνηση της Γερμανίας να απαγορεύσει τη ζωντανή μετάδοση του μηνύματος του Recep Tayyip Erdogan στην Κολωνία, όπου διαδήλωσαν υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.
Ειδικότερα, ο πρέσβης της Γερμανίας Martin Erdmann στην Τουρκία κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απαγόρευση, σύμφωνα πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.
Επισημαίνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας παραμένουν τεταμένες από τη στιγμή που η Bundestag (γερμανική Βουλή), πέρασε ένα ψήφισμα, αναγνωρίζοντας τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων στην Οθωμανική Δημοκρατία στα 1915-1916 ως γενοκτονία του αρμενικού λαού.
Την ίδια στιγμή, οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας επικρίνουν την συνεχιζόμενη καταστολή των υποστηρικτών του Gulen, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ως υποκινητή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ανακαλείται ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα

Στο μεταξύ, η Άγκυρα ανακαλεί για «διαβουλεύσεις» τον πρέσβης της στη Γερμανία. 
Επισημαίνεται ότι η Άγκυρα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απαγόρευση που επέβαλε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στον Erdogan να παρέμβει στη συγκέντρωση μέσω βιντεοσύνδεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης