Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒΒC: Δεν έχουν να φάνε οι χιλιάδες απολυμένοι Ινδοί εργάτες στη Σαουδική Αραβία - Τους μοιράζει τρόφιμα το προξενείο

ΒΒC: Δεν έχουν να φάνε οι χιλιάδες απολυμένοι Ινδοί εργάτες στη Σαουδική Αραβία - Τους μοιράζει τρόφιμα το  προξενείο
Τουλάχιστον 800 Ινδοί απολύθηκαν από κατασκευαστική εταιρία, ενώ οι απλήρωτοι για εφτά μήνες Σαουδάραβες εργαζόμενοί της κάνουν διαδηλώσεις
Πάνω από 10 χιλιάδες Ινδοί που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζουν «επισιτιστική κρίση», μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο την υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας.
Η Sushma Swaraj υποστήριξε ότι πολλοί Ινδοί έχουν χάσει τις δουλειές τους στο βασίλειο και δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα.
Η ινδική κοινότητα στην Τζέντα με τη βοήθεια της κυβέρνησης μοίρασε τρόφιμα το Σαββατοκύριακο 30-31/7 σε αυτούς που είχαν ανάγκη.
Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς η χώρα επηρεάζεται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Η Swaraj απευθύνθηκε μέσω twitter στα τρία εκατομμύρια μέλη της ινδικής κοινότητας στη χώρα να βοηθήσουν τους «αγαπημένους αδερφούς και αδερφές τους».
«Σας διαβεβαιώνω ότι κανένας Ινδός που είναι άνεργος στη Σαουδική Αραβία δεν θα μείνει χωρίς φαγητό» ήταν το μήνυμά του.
Ένας υπουργός της κυβέρνησης μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψε η Swaraj.
Ο σκοπός του είναι να οργανώσει μία αερογέφυρα για όσους Ινδούς δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν το εισιτήριο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Το ινδικό προξενείο στη Τζέντα μοίρασε πάνω από 15 τόνους τροφίμων το Σάββατο 30/7 για να βοηθήσει τους Ινδούς υπηκόους στην πόλη.
Η πρεσβεία στο Ριάντ έχει ζητήσει να δοθεί όσο περισσότερο φαγητό γίνεται σε αυτούς που το χρειάζονται.
Αναφορές στην Ινδία το Σάββατο 30/7 έκαναν λόγο για 800 Ινδούς απολυμένους από μία κατασκευαστική εταιρία Saudi Oger.
Αλλά και τα ρεπορτάζ του σάιτ Arab News υποστηρίζουν ότι Σαουδάραβες εργαζόμενοι της ίδιας εταιρίας που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και εφτά μήνες κάνουν διαδηλώσεις στην Τζέντα.
H κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν σχολίασε την κατάσταση με τους Ινδούς εργάτες.
Στο παρελθόν το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επικρίνει τη Σαουδική Αραβία για τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους μετανάστες, υποστηρίζοντας ότι τους υποχρεών ει να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους με όρους εκμετάλλευσης.
Ένα σύστημα θεωρήσεων που παγιδεύει τους εργαζόμενους δίνει στους εργοδότες υπερβολική ισχύ και διευκολύνει την κατάχρηση εξουσίας, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Ελλείψεις τροφίμων αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο Κουβέιτ, είπε η Swaraj, αλλά εκεί η κατάσταση είναι πιο διαχειρίσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης