Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ξάδερφο ενός από τους δύο δολοφόνους του ιερέα στη Νορμανδία

Sky News: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ξάδερφο ενός από τους δύο δολοφόνους του ιερέα στη Νορμανδία
Ο 30χρονος που ονομάζεται Farid K eίναι ξάδερφος του Abdel Malik Petitjean, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας μετά τη δολοφονία που διέπραξε
Ο ξάδερφος ενός από τους άνδρες που σκότωσαν τον ιερέα στη Νορμανδία κατηγορείται ότι γνώριζε για την επικείμενη επίθεση, αναφέρει το Sky News.
Ο 30χρονος που ονομάζεται Farid K παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Γαλλία, τη στιγμή που μουσουλμάνοι σε όλη τη Γαλλία δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην  καθολική κοινότητα στον απόηχο του αποτρόπαιου εγκλήματος.
Ο Farid K. από τη Νανσί είναι ξάδερφος του Abdel Malik Petitjean, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία που διέπραξε μαζί με τον Adel Kermiche, κόβοντας τον λαιμό του ιερέα στην εκκλησία της Ρουέν.
Κατηγορείται ότι ήξερε ότι ο ξάδερφός του θα συμμετείχε σε μία βίαιη επίθεση, αλλά όχι και τον τόπο και τον χρόνο αυτής.
Ο πατριός του Petitjean είπε ότι οι δύο νέοι περνούσαν καιρό μαζί και μερικές φορές ζούσαν και μαζί.
Ένας άλλος άνδρας, πρόσφυγας από τη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία, καθώς αρχικά είχε τεθεί υπό κράτηση για κάποια σύνδεσή του με την επίθεση, αλλά τελικά δεν θα οδηγηθεί σε δίκη για το αιματηρό περιστατικό.
Μπορεί, όμως, να αντιμετωπίσει άλλες κατηγορίες με βάση το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του.
Στον καθολικό ναό της Ρουέν συγκεντρώθηκαν περίπου 100 μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν μαζί με τους καθολικούς.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ιερέα Hamel, o αρχιεπίσκοπος Dominique Lebrun εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη χειρονομία τους.
«Σας ευχαριστώ όλους εκ μέρους των χριστιανών, αυτός είναι ο τρόπος που επιβεβαιώνετε ότι απορρίπτετε το θάνατο και τη βία στο όνομα του Θεού» ήταν τα λόγια του.
Μιλώντας στο Sky News είπε ότι είναι ευγνώμων για τη θαρραλέα πράξη τους, καθώς στην κοινότητα πολλοί μουσουλμάνοι δεν ήξεραν αν θα γίνονταν δεκτοί στην εκκλησία.
Ο επικεφαλής του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων είπε από την πλευρά του ότι «είμαστε όλοι καθολικοί στη Γαλλία» και προέτρεψε τα μέλη της κοινότητας να δείξουν «την αλληλεγγύη και τη συμπόνια τους».
Παρόμοιες συναθροίσεις έγιναν σε όλη τη Γαλλία.
Στη Λιόν πραγματοποιήθηκε σιωπηλή πορεία με δεκάδες να κρατούν πανό που έγραφαν: «Δεν είναι ένας θρησκευτικός πόλεμος, είμαστε όλοι αδέρφια».
Ο πρωθυπουργός Manuel Valls έκανε λόγο για μία νέα «συμφωνία» με τη μουσουλμανική κοινότητα στη Γαλλία, αφού πρώτα είχε εκφράσει τους φόβους του για πιθανές θρησκευτικές εντάσεις.
«Το Ισλάμ βρήκε τη θέση του στη Γαλλία κόντρα στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των λαϊκιστών της δεξιάς και της ακροδεξιάς» ανέφερε ο Valls  και πρόσθεσε ότι «η απαράδεκτη απόρριψη των μουσουλμάνων πρέπει να καταπολεμηθεί και θα το κάνουμε με τη μεγαλύτερη δύναμή μας».
Η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση, καθώς κατηγορείται για κενά στην ασφάλεια μετά το θάνατο 84 ανθρώπων στη Νίκαια από έναν τζιχαντιστή που έπεσε πάνω τους με φορτηγό.
Ο Valls αποδοκιμάστηκε καθώς είχε πάει για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα και αντιμετωπίζει πολλές ερωτήσεις μετά την αποκάλυψη ότι οι δύο δολοφόνοι της Νορμανδίας ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας και είχαν προσπαθήσει να μπουν στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης