Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Περίπου 30 χιλιάδες άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν υπέρ του Erdogan στην Κολονία

Guardian: Περίπου 30 χιλιάδες άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν υπέρ του Erdogan στην Κολονία
Θα γίνουν και αντί – διαδηλώσεις στη γερμανική πόλη, όπου έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη 2.700 ανδρών
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan αναμένεται να διαδηλώσουν την Κυριακή 31/7 στη γερμανική πόλη της Κολονίας, όπως γράφει ο Guardian.
Aπό την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και μετά, έχουν τεθεί υπό κράτηση 19 χιλιάδες άτομα, ενώ εκκαθαρίσεις έγιναν και την Κυριακή 31/7 στο στρατιωτικό προσωπικό με την απομάκρυνση 1.400 ανθρώπων.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα άλλοι 1.400 είχαν απομακρυνθεί ως ύποπτοι για ανάμιξη στο πραξικόπημα, που σύμφωνα με τον Erdogan στοίχισε τη ζωή σε 237 ανθρώπους, ενώ 2.100 τραυματίστηκαν.
Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν έχει φτάσει τις 66 χιλιάδες, με τις 43 χιλιάδες να είναι στην εκπαίδευση.
Περίπου 18 χιλιάδες άνθρωποι είναι υπό κράτηση και 50 χιλιάδες διαβατήρια έχουν ακυρωθεί.
Η πολιτική διαμάχη στην Τουρκία βρίσκει έκφραση και στη Γερμανία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη τούρκικη διασπορά.
Πάνω από 30 χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να ανταποκριθούν την Κυριακή 31/7 στο κάλεσμα μίας ομάδας που υποστηρίζει τον Erdogan και ονομάζεται Ένωση Ευρωπαίων και Τούρκων Δημοκρατών.
Στη βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία όπου βρίσκεται η Κολονία ζει το 1/3 από τα 3 εκατομμύρια Τούρκων της Γερμανίας.
Την ίδια στιγμή θα γίνουν και αρκετές αντί – διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας που έχει σύνθημα «Σταματήστε τον Erdogan» και υπάρχουν φόβοι για συγκρούσεις.
Για αυτόν τον λόγο 2.700 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και αρκετοί που γνωρίζουν την τούρκικη γλώσσα έχουν αναπτυχθεί στην Κολονία.
«Θα παρέμβουμε ενάντια σε οποιαδήποτε πράξη βίας, γρήγορα και αποτελεσματικά» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Jurgen Mathies.
Ο Erdogan έχει μεγάλη υποστήριξη από την τούρκικη διασπορά στη Γερμανία, όπου 1,5 εκ. άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου στις τούρκικες εκλογές.
Τον Νοέμβριο του 2015 το κόμμα του (Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη) είχε πάρει 60% από τους Τούρκους της Γερμανίας, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που κατέγραψε στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης