Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Φίλος ενός εκ των δολοφόνων του ιερέα στη Νορμανδία είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Ελβετία

BBC: Φίλος ενός εκ των δολοφόνων του ιερέα στη Νορμανδία είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Ελβετία
Είναι 17 χρονών και είχε προσπαθήσει να ταξιδέψει πέρσι στη Συρία μαζί με τον Adel Kermiche, ο οποίος δολοφόνησε τον ιερέα στη Νορμανδία
Ένας φίλος του ενός από τους δύο δολοφόνους του Γάλλου ιερέα στη Νορμανδία είχε συλληφθεί λίγες μέρες πριν την επίθεση, όπως αναφέρει το BBC.
Είναι 17 χρονών και είχε προσπαθήσει να ταξιδέψει πέρσι στη Συρία μαζί με τον Adel Kermiche.
Ο έφηβος, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθη στη Γενεύη νωρίτερα τον Ιούλιο και παραδόθηκε στις γαλλικές αρχές.
Μερικές μέρες αργότερα, ο Kermiche πήγε και σκότωσε τον παππά Jacques Hamel μέσα στην εκκλησία του κοντά στην πόλη Ρουέν.
Η είδηση για την κράτηση ενός στενού φίλου του Kermiche, που σε βίντεο είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, έρχεται σε μία περίοδο που οι μυστικές υπηρεσίες στη Γαλλία βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.
Eίχε προσπαθήσει να πετάξει από την Ελβετία στη Συρία πριν από έναν χρόνο μαζί με τον Kermiche, αλλά τους γύρισαν και τους δύο πίσω από την Τουρκία.
Η τελευταία εξέλιξη ήταν στις 20 Ιουλίου, όταν οι ελβετικές υπηρεσίες ασφαλείας έπιασαν τον έφηβο και έναν άλλον φίλο του και τους παρέδωσαν στις γαλλικές αρχές.
Μία πηγή είπε στο AFP ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο 17χρονος έχει κάποια εμπλοκή με την επίθεση στην εκκλησία στις 26 Ιουλίου.
Αφού προσπάθησε να φύγει για τη Συρία, ο Kermiche απελευθερώθηκε νωρίτερα μέσα στο 2016 με την προϋπόθεση να φορά βραχιολάκι, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν να παραμείνει υπό κράτηση.
Ο Kermiche και ο συνεργός του Abdel Malik Petitjean σκοτώθηκαν από αστυνομικούς έξω από την εκκλησία, όπου έκοψαν τον λαιμό του 86χρονου ιερέα Hamel και πήραν ομήρους.
Μία γαλλική κοινοβουλευτική έκθεση ζήτησε στις 5 Ιουλίου την αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 147 ανθρώπους.
Ο επικεφαλής της έρευνας, δικαστές και πολιτικοί ανέφεραν ότι οι μυστικές υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τους τζιχαντιστές πριν τις επιθέσεις, αλλά απέτυχαν να ανταλλάξουν πληροφορίες για αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης