Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα φτάσει σε ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο 2016

Reuters: Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα φτάσει σε ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο 2016
Η ημερήσια παραγωγή για το σύνολο των χωρών του Οργανισμού βρίσκεται στα 33,41 εκατ. δολ. για τον Ιούλιο, έναντι 33,31 εκατ. ένα μήνα νωρίτερα
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) για το μήνα Ιούλιο του 2016 αναμένεται να φτάσει σε (μηνιαίο) επίπεδο ρεκόρ, αναφέρει έπειτα από σχετική έρευνα το Reuters.
Όπως διαπιστώνει, οι χώρες του Οργανισμού κράτησαν σταθερή τον Ιούλιο την ήδη υψηλότατη ημερήσια παραγωγή τους, ενώ σε αύξηση προχώρησαν Ιράκ και Νιγηρία, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση.
Επίσης, η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή αποτελεί και μέρος της στρατηγικής του ΟΠΕΚ, ο οποίος θέλει να κερδίσει όσο περισσότερο μερίδιο αγοράς γίνεται, παρά τη ραγδαία πτώση των τιμών.
Προς το παρόν, η ημερήσια παραγωγή για το σύνολο των χωρών του Οργανισμού βρίσκεται στα 33,41 εκατ. δολ. για τον Ιούλιο, έναντι 33,31 εκατ. ένα μήνα νωρίτερα.
Ωστόσο, η παραπάνω κινήσεις ήταν και αυτές που οδήγησαν το «μαύρο χρυσό» πίσω στα 42 δολ. το βαρέλι τις τελευταίες ημέρες, από το «υγιές» όριο των 50 δολ. που βρισκόταν ένα μήνα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης