Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατέστησε σαφές πως η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω»
Την εκτίμηση ότι οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία ξεπερνούν κάθε μέτρο διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, καταγγέλλοντας τις πρακτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε».
Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Ruhr Nachrichten», ο Steinmeier ανέφερε: «Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας φέρεται ακόμα να δήλωσε πως «όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε».
Ο ίδιος σχολίασε πως μοιάζει σαν η χώρα να γλίτωσε την άβυσσο για να βυθιστεί σε μια σοβαρή εσωτερική κρίση, ενώ κατέστησε σαφές πως η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή 29 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης