Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Ρήγμα στους αντάρτες που πολεμούν τον Assad – Η Αλ-Νούσρα «χώρισε» από την Αλ-Κάιντα

tags :
Συρία: Ρήγμα στους αντάρτες που πολεμούν τον Assad – Η Αλ-Νούσρα «χώρισε» από την Αλ-Κάιντα
Οι δύο οργανώσεις έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές» από την Δύση και όχι μόνο 
Ένα καίριο (;) πλήγμα αποτελεί για τους αντάρτες που πολεμούν το συριακό καθεστώς η σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής της Αλ-Νούσρα (Al-Nusra Front), o οποίος έκανε γνωστό πως η οργάνωση του «χώρισε» από την Αλ-Κάιντα (Al-Qaeda).
Οι δύο οργανώσεις, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατικές» από την Δύση και όχι μόνο, πολεμούσαν μέχρι πρότινος από κοινού τον Πρόεδρο της χώρας, Bashar al-Assad.
Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο που παρακολουθεί από πολύ κοντά τα γεγονότα στην εμπόλεμη ζώνη.
Αναφέρεται πως σήμερα ο Σύριος Πρόεδρος προανήγγειλε αμνηστία σε όσους από τους αντάρτες παραδοθούν, με την «προσφορά» του να διαρκεί για τους επόμενους τρεις μήνες.
Επίσης, η αμνηστία θα ισχύσει και για όσους αντάρτες απελευθερώσουν ομήρους.
Ο Assad είχε εκδώσει διάφορες αμνηστίες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και αυτήν για τους Σύριους που απέφυγαν τη στρατολόγηση.
Η προσφορά έρχεται τη στιγμή που ο συριακός στρατός σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από το Χαλέπι, την πόλη - προπύργιο των ανταρτών.
Συριακός στρατός και ρωσική Πολεμική Αεροπορία σφυροκοπούν από αέρος και εδάφους την πόλη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους περίπου 200.00 αμάχους που βρίσκονται στο εσωτερικό της.
Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες άμαχοι, ενώ έχουν πληγεί και αρκετά νοσοκομεία (!).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης