Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο 2016 – Στις 104,6 μονάδες ο δείκτης

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο 2016 – Στις 104,6 μονάδες ο δείκτης
Οι αναλυτές ανέμεναν μία μείωση του δείκτη στις 103,5 μονάδες, λόγω της έντονης αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το επικείμενο Brexit
Απροσδόκητη βελτίωση παρουσίασε η οικονομική εμπιστοσύνη στο χώρο της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τον σχετικό δείκτη της Κομισιόν να διαμορφώνεται στις 104,6 μονάδες, από 104,4 ένα μήνα νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν μία μείωση του δείκτη στις 103,5 μονάδες, λόγω της έντονης αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το επικείμενο Brexit.
Σε ό,τι αφορά το επιχειρηματική κλίμα, υπήρξε μία ραγδαία αύξηση του σχετικού δείκτη τον Ιούλιο, καθώς έφτασε τις 0,39 μονάδες, από 0,18 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα.
Αναφέρεται πως βελτίωση υπήρξε επίσης και στον δείκτη για την κλίμα στο βιομηχανικό κλάδο, καθώς έφτασε τις -2,4 μονάδες τον τρέχοντα μήνα από -2,8 τον Ιούνιο.
Για τον κλάδο Υπηρεσιών της Ευρωζώνης ήταν επίσης ενθαρρυντικά, με τον σχετικό δείκτη να αυξάνεται στις 11,1 μονάδες τον Ιούλιο από 10,9 τον Ιούνη.
Σε αντίθετο κλίμα,
Αντιθέτως, μικρή επιδείνωση υπήρξε στο καταναλωτικό κλίμα, με τον δείκτη να υποχωρεί στις -7,9 μονάδες τον Ιούλιο, από -7,2 ένα μήνα πριν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης