Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: «Βουτιά» -70% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 1 δισ. δολ.

Shell: «Βουτιά» -70% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 1 δισ. δολ.
Τα εν λόγω αποτελέσματα να κρίνονται αρκετά κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολ.
Ισχυρή πτώση της τάξεως του -70% στα καθαρά κέρδη της ανακοίνωσε σήμερα (28/7) για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Royal Dutch Shell, δεχόμενη ισχυρές πιέσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου που συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της πετρελαϊκή εταιρίας διαμορφώθηκε στα 1 δισ. δολ, έναντι 3,8 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα εν λόγω αποτελέσματα να κρίνονται αρκετά κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολ.
«Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική πρόκληση σε όλες τις δραστηριότητες, και ιδιαίτερα στο upstream», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden.
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell αυξήθηκε κατά +28% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, κυρίως χάρη στα περιουσιακά στοιχεία της βρετανικής εταιρίας BG, την οποία η Shell είχε αποκτήσει νωρίτερα εντός τους έτους, έναντι 54 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης