Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Κέρδη - έκπληξη στο β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 170 εκατ. ελβετικά φράγκα

tags :
Credit Suisse: Κέρδη - έκπληξη στο β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 170 εκατ. ελβετικά φράγκα
Τα καθαρά έσοδα σημείωσαν πτώση της τάξεως του -16%, στα 5,47 δισ. φράγκα
Απροσδόκητα ήταν τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (28/7) η Credit Suisse για το β΄ τρίμηνο 2016, εν μέσω μίας περιόδου ριζικής αναμόρφωσης για την ελβετική τράπεζα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν και τρίτο διαδοχικό ζημιογόνο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ελβετικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 170 εκατ. ελβετικά φράγκα (172,48 εκατ. δολ.), έναντι κερδών ύψους 1,05 δισ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα καθαρά έσοδα σημείωσαν πτώση της τάξεως του -16%, στα 5,47 δισ. φράγκα.
Να σημειώσουμε ότι οι αναλυτές ανέμεναν για το εν λόγω διάστημα καθαρή ζημία 37 εκατ. ελβετικών φράγκων, ενώ τα έσοδα εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν στα 5,17 δισ. φράγκα.
Τα εν λόγω αποτελέσματα αποτελούν μία σπάνια αισιόδοξη νότα για την Credit Suisse, η οποία βρίσκεται σε μία περίοδο εκτεταμένης αναδιοργάνωσης προκειμένου να μειώσει το investment banking, καθώς και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη διαχείριση πλούτου, τις οποίες ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.
Παράλληλα, έρχονται να σταματήσουν την εξάμηνη περίοδο απωλειών που είχε η τράπεζα, η οποία δέχθηκε ώθηση κυρίως από την πτώση -64% στα έξοδα αναδιάρθρωσης, την μείωση της τάξεως του -5% στα γενικά και τα διοικητικά έξοδα, καθώς και τη συνολική μείωση -1% των λειτουργικών εξόδων.
«Ήμασταν σε θέση να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας κατά το β΄ τρίμηνο και να λειτουργήσουμε επικερδώς σε ένα ασταθές πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της τράπεζας, Tidjane Thiam, τονίζοντας ωστόσο ότι οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους παραμένουν «επιφυλακτικές», λόγω των γεωπολιτικών και μακροοικονομικών ανησυχιών που επικρατούν.
Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής το Brexit δεν είχε «κανέναν αντίκτυπο» στις επιχειρήσεις της τράπεζας, τονίζοντας ωστόσο ότι η Credit Suisse είναι «έτοιμη να προσαρμοστεί» σε νέες συνθήκες, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
«Είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι αβεβαιότητες του Brexit, και κανείς δε γνωρίζει πώς πρόκειται να εξελιχθεί», κατέληξε ο Thiam.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης