Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Η Clinton η πλέον κατάλληλη για πρόεδρος των ΗΠΑ – Στο αμερικάνικο όνειρο δεν χωρά κανένας τοίχος

tags :
Obama: Η Clinton η πλέον κατάλληλη για πρόεδρος των ΗΠΑ – Στο αμερικάνικο όνειρο δεν χωρά κανένας τοίχος
Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη, είναι ήδη δυνατή – Η δύναμη μας δεν εξαρτάται από τον Trump τόνισε ο Obama
Την πλήρη στήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Hillary Clinton για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ παρείχε ο Barack Obam, υποστηρίζοντας σε ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια, ότι η Clinton είναι η υποψήφιος με τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πρόεδρος και να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.
«Δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος, ούτε εγώ, ούτε ο Bill Clinton..., κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Hillary Clinton για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Hillary Clinton ό,τι κάνατε για μένα.
Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» υπογράμμισε ο Obama, ο οποίος έβαλε κατά του Donald Trum
«Στο αμερικανικό όνειρο δεν χωράει κανένας τοίχος.
Ο Donald Trump απλώς επιδίδεται σε συνθήματα και αυτά είναι που προκαλούν το φόβο.
Έχει βάλει στοίχημα ότι αν τρομοκρατήσει αρκετούς ανθρώπους θα καταφέρει να κερδίσει αυτές τις εκλογές.
Αυτό όμως το στοίχημα θα το χάσει ο Trump.
Δεν είμαστε εύθραυστοι και τρομοκρατημένοι πολίτες.
Η δύναμή μας δεν προέρχεται από έναν αυτό-ανακηρυσσόμενο σωτήρα που υπόσχεται ότι μόνος του θα καταφέρει να αποκαταστήσει την τάξη» υποστήριξε ο Obama, ο οποίος σχολίασε και το σύνθημα του Trump «Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι».
«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη.
Η Αμερική είναι δυνατή.
Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Trump» τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος αναφερόμενος στην ομιλία του Trump την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, τόνισε ότι «αυτό που ακούσαμε ήταν ένα βαθύ απαισιόδοξο όραμα για τη χώρας, όπου στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν υπάρχουν σοβαρές λύσεις όταν πιέζεις τα προβλήματα».
Ο Obama περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011.
Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.
Μετά την ομιλία του, η Hillary Clinton τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες κι αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης