Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο ρεκόρ από την Apple – Έχει πουλήσει πάνω από 1 δισ. συσκευές iPhone!

tags :
Απίστευτο ρεκόρ από την Apple – Έχει πουλήσει πάνω από 1 δισ. συσκευές iPhone!
Ο κ. Cook χαρακτήρισε τη ναυαρχίδα της εταιρείας ως το «πιο επιτυχημένο προϊόν στην ιστορία»
Ένα ασύλληπτο ρεκόρ για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας πέτυχε η Apple, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο CEO της Tim Cook, κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις iPhone.
Ο κ. Cook, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Cupertino με εργαζομένους, χαρακτήρισε τη ναυαρχίδα της εταιρείας ως το «πιο επιτυχημένο προϊόν στην ιστορία», κάτι στο ποίο δεν έχει άδικο, αν αναλογιστούμε ότι ένας στους 7 περίπου πολίτες στον κόσμο έχει κινητό iPhone, το οποίο έχει παραχθεί σε 7 διαφορετικά μοντέλα!
Το δισεκατομμυριοστό iPhone πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον CEO.
Με αφορμή τα παραπάνω, εμείς να θυμίσουμε τις επιδόσεις (δημοσιεύθηκαν χθες 26/7) της Apple το β' 3μηνο 2016 (γ΄ 3μηνο χρήσης), κατά τις οποίες τα κέρδη σημείωσαν ραγδαία πτώση της τάξης του 27%, καθώς ανήλθαν στα 7,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή (στα 10,68 δισ. ή 1,85 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα), λόγω των αισθητά μειωμένων πωλήσεων των iPhone.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο σημείωσαν επίσης πτώση, στο 14,6%, βρισκόμενα στα 42,36 δισ. δολ., έναντι 49,6 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 1,38 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 42,1 δισ. δολ.
Οι πωλήσεις των iPhone το γ' 3μηνο χρήσης έφτασαν τα 40,4 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας πτώση 14% σε ετήσια βάση (στα 47,5 εκατ. τεμάχια ένα χρόνο νωρίτερα).
Επίσης, η εταιρεία προέβλεψε πως το αμέσως επόμενο 3μηνο χρήσης τα έσοδα της θα ανέλθουν ανάμεσα σε 45,5 και 47,5 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης