Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Τι συμβαίνει με την Deutsche Bank; - Ποιες είναι οι επιλογές της για το μέλλον;

tags :
CNN: Τι συμβαίνει με την Deutsche Bank; - Ποιες είναι οι επιλογές της για το μέλλον;
Βασικό πρόβλημα της γερμανικής τράπεζας είναι ότι δεν έχει σημαντική παρουσία στη λιανική τραπεζική
Το ΔΝΤ αποκάλεσε τον Ιούνιο του 2016 την Deutsche Bank ως τον νούμερo 1 κίνδυνο για το τραπεζικό σύστημα, καθώς απάτυχε στο stress test της FED.
Οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας έχουν καταγράψει φέτος (2016) απώλειες της τάξης του 45%, ενώ τα κέρδη της εξανεμίστηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN money, η Deutsche Bank δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, αλλά είναι και μεγάλος διεθνής παίκτης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Deutsche Bank έδωσε δυναμικό παρών κατά το βρετανικό δημοψήφισμα γεγονός που έχει δυσαρεστήσει τους μετόχους της.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει κατά 18% μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.
Τώρα η τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει τα κεφάλαια της ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένη σε μελλοντικές κρίσεις.
Ωστόσο, ένα από τα προβληματα της Deutsche Bank είναι ότι δεν διαθέτει σημαντική παρουσία στη λιανική τραπεζική ή κλάδο διαχείρισης περιουσίας για να ισοσκελίσει τις χαμηλές αποδόσεις από την επενδυτική τραπεζική.
Οι αυστηρότεροι κανονισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν κάνει τη βασική δραστηριότητας της τράπεζας ασφελέστερη, αλλά πολύ λιγότερο κερδοφόρα.
Σύμφωνα με αναλυτές από την Berenberg Bank, η τράπεζα έχει δυο επιλογές: μπορεί να μειώσει τα στοιχεία του ενεργητικού της ή να αυξήσει το κεφάλαιο της.
Και οι δυο αυτές επιλογές είναι δύσκολες.
Οι συνθήκες της αγοράς δεν θα επιτρέψουν στην τράπεζα να πουλήσει στοιχεία του ενεργητικού της, ενώ η άντληση κεφαλαίων από τους επενδυτές θα είναι εξίσου δύσκολη, καθώς η τράπεζα δεν μπορεί να προσφέρει την προοπτική αξιοπρεπών αποδόσεων.
Έτσι είναι η τράπεζα είναι αναγκασμένη να γίνουν μια μικρότερη επιχειρήση.
Έτσι είναι αναγκασμένη να γίνει μια μικρότερη επιχείρηση.
Σχεδιάζει ήδη την κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας έως το 2020.
Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσει να υφίσταται το σημερινό αδύναμο οικονομικό περιβάλλον, οι περικοπές θα μπορούσνα να αυξηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης