Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από τη FED τους επόμενους μήνες

Wall Street Journal: Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από τη FED τους επόμενους μήνες
Οι αναλυτές διαβλέπουν σημάδια για καλύτερη πορεία της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες
Την απόφαση της FED να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια σχολιάζουν αναλυτές στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι διαβλέπουν σημάδια για καλύτερη προοπτική της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Οι αντιδράσεις αναλυτών

«Το στοιχείο που προστέθηκε στην σημερινή (27/7) δήλωση ότι: «βραχυπρόθεσμα οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές έχουν μειωθεί», αποτελεί σαφή ένδειξη ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν τον Σεπτέμβριο» λέει η Capital Economic.
«Η δήλωση του Ιουλίου (της FED) κρύβει το ενδεχόμενο τα επιτόκια να αυξηθούν στο μέλλον.
Υποθέταμε ότι η σύνοψη των οικονομικά συνθηκών στην πρώτη θα παράγραφο θα έπρεπε να ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει την πρόσφατη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, τα οποία πιστεύαμε ότι θα ήταν περισσότερο επαρκή υπενθύμιση ότι η FED θα είχε πιο σκληρή στάση φέτος.
Ωστόσο, η FED τροποποίησε επίσης τη δεύτερη παράγραφο με την εισαγωγή μιας γραμμής όπου αναφέρεται ότι: «βραχυπρόθεσμα οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές έχουν μειωθεί» λέει η Wrightson ICAP.
«Σε γενικές γραμμές, αυτή ήταν μια λιγότερο ήπια δήλωση σε σχέση με την ανακοίνωση του Ιουνίου, και δείχνει μειωμένους καθοδικούς κινδύνους για την οικονομία σε σχέση με τον Ιούνιο.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η FED παραμένει σε στάση αναμονής αν και οι καθοδικοι κίνδυνοι για την ανάπτυξη φαίνεται να έχουν μειωθεί για το εγγύς μέλλον.
Ως αποτέλεσμα, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα μέχρι τα μέσα του 2017, αν και μια περαιτέρω χαλάρωση των παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να φέρει το χρονοδιάγραμμα της εν λόγω κίνησης πιο κοντά.
Ωστόσο, σε αυτή την ανακοίνωση δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι η Fed προετοιμάζει την αγορά για μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο» λέει η TD Securities USA.
«Συνεχίζουμε να περιμένουμε ότι η επόμενη κίνηση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα γίνει το Δεκέμβριο.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται μια κίνηση τον Σεπτέμβριο, καθώς πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 8 εβδομάδες» λέει η High Frequency Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης