Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Αφρική είναι πλέον η αναδυόμενη αγορά για τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων

Bloomberg: Η Αφρική είναι πλέον η αναδυόμενη αγορά για τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων
Οι «μεγάλοι παίκτες» του τεχνολογικού κλάδου αναπτύσσουν νέες εφαρμογές, οι οποίες αντανακλούν στις τοπικές ανάγκες των πολιτών της Αφρικής
Αν και η τεχνολογία βρίσκεται σαφώς πολλά βήματα πιο μπροστά σε Ασία, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μίας στροφή των εταιρειών προς την αφρικανική ήπειρο.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία, οι συσκευές που υπήρχαν πριν μία 10ετία στις Δυτικές χώρες είναι αυτές που κατακλύζουν την αφρικανική αγορά, καθώς δεν υπάρχει, πρωτίστως, η οικονομική δυνατότητα από τους πολίτες να αποκτήσουν τα υπερσύχρονα smartphones, τα οποία διαθέτουν πολύ χρήσιμες εφαρμογές (apps).
Τα συντριπτικά περισσότερα κινητά των Αφρικανών δεν έχουν μάλιστα ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι δεδομένο για τις συσκευές που διατίθενται στον υπόλοιπο κόσμο.
Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσεται η ανάγκη να ενσωματωθούν οι εν λόγω απαραίτητες εφαρμογές (χάρτες, μηχανές αναζήτησης κλπ) σε κινητά παλαιότερης τεχνολογίας.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, μόνο το 9% των πολιτών της ηπείρου διαθέτουν smartphones:



Έτσι λοιπόν, οι «μεγάλοι παίκτες» (μεταξύ αυτών και οι Orange, Vodafone κλπ) του τεχνολογικού κλάδου, έχουν εισέλθει πλέον στο παιχνίδι, αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές, οι οποίες αντανακλούν στις τοπικές ανάγκες των πολιτών της Αφρικής, κυρίως στις χώρες που το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο.
Επίσης, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και ένα νέο επίπεδο χρεώσεων για τους πολίτες, προκειμένου να αυξήσουν τη χρήση των εφαρμογών.
Ήδη το όλο project προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με τους πολίτες που έχουν πρόσβαση στις νέες εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 100 εκατομμύρια.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης