Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση στα βορειοανατολικά της χώρας

Συρία: Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση στα βορειοανατολικά της χώρας
Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε λίγη ώρα αργότερα το Ισλαμικό Κράτος
Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της νέας διπλής βομβιστικής επίθεσης που έπληξε σήμερα (17/7) το πρωί την πόλη Καμισλί, η οποία βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, η πρώτη βομβιστική επίθεση προήλθε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ανατινάχτηκε σε κεντρικό δρόμο στα δυτικά της πόλης, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά από ανατίναξη δικύκλου.
Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στην πόλη είναι κουρδικής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, στόχος της επίθεσης ήταν ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα και ένα κοντινό κυβερνητικό κτήριο.
Πέραν των ανθρωπίνων απωλειών, από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε κοντινά κτήρια, ενώ η ένταση των εκρήξεων ήταν τόσο μεγάλη, που έσπασαν τζάμια καταστημάτων στην τουρκική πόλη Νουσαϊμπίν που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα.
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγη ώρα μετά, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων, διευκρινίζοντας ότι στόχος τους ήταν να πλήξουν τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης