Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος πρωθυπουργός: Οι συλληφθέντες «έδειξαν» τον Gulen πίσω από το πραξικόπημα

Τούρκος πρωθυπουργός: Οι συλληφθέντες «έδειξαν» τον Gulen πίσω από το πραξικόπημα
Η τουρκική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για να αποδείξει την εμπλοκή του ιεροκήρυκα, προκειμένου να αιτηθεί κι επίσημα την έκδοση του από την Ουάσινγκτον
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου «έδειξαν» ως υποκινητή τον Fethullah Gulen, υποστήριξε σε σημερινές (26/7) του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim.
Όπως αναφέρει και στο σχετικό της δημοσίευμα η Guardian, ο κ.Yildirim αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση διεξάγει ήδη έρευνα για να αποδείξει την εμπλοκή του ιεροκήρυκα στο πραξικόπημα, προκειμένου να αιτηθεί κι επίσημα την έκδοση του από την Ουάσινγκτον, η οποία ζητά αποδεικτικά στοιχεία.
«Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις, ως σύμμαχοι και στρατηγικοί συνέταιροι, και δεν πιστεύουμε ότι θα σταθούν στο πλευρό του ηγέτη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.
Βέβαια, από τη στιγμή που ο ηγέτης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης κατοικεί εκεί, δημιουργούνται ευλόγως ερωτήματα για το αν υπάρχει ανάμειξη ή υποστήριξη των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας έτσι πως θα αποτέλεσε ένα καίριο πλήγμα η μη έκδοση του Gulen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης