Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τις ενέργειες της Β. Κορέας

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τις ενέργειες της Β. Κορέας
«Αποτελεί τη μόνη χώρα που αψηφά τη διεθνή κοινότητα και συνεχίζει την κατασκευή πυραύλων και τις προκλητικές ενέργειες»
Μία ακόμα έκκληση προς τη Βόρεια Κορέα απεύθυνε σήμερα (26/7) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, προκειμένου να διακόψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις πυραυλικές της δοκιμές, αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με «σοβαρές συνέπειες».
Συγκεκριμένα, ο Kerry, ο οποίος βρίσκεται στο Λάος για συνάντηση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ανέφερε ότι οι πράξεις της Βόρειας Κορέας αποτελούν σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, ενώ πρόσθεσε ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει να μαθαίνει από τις κινήσεις του Ιράν, το οποίο πριν από μερικούς μήνες προχώρησε σε συμφωνία με τις δυτικές χώρες για το πυρηνικό πρόγραμμα.
«Το Ιράν, μία δυνατή και ανεπτυγμένη χώρα με μακρά ιστορία χιλιάδων χρόνων αποφάσισε να μη συνεχίσει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, προκειμένου να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα που αψηφά τη διεθνή κοινότητα και συνεχίζει την κατασκευή πυραύλων και τις προκλητικές ενέργειες.
Παράλληλα, ο Kerry χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας ως «πολύ προκλητική και ιδιαιτέρων ανησυχητική», σημειώνοντας ότι τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε στην Πιονγιάνγκ τις σκληρότερες δυνατές κυρώσεις.
«Παρά το γεγονός αυτό, καθώς και παρά τις λοιπές κυρώσεις, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας επιλέγει να αψηφά τις διεθνείς υποχρεώσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kerry, ενώ πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα είναι διατεθειμένη να επιβάλει τα αυστηρότερες δυνατές κυρώσεις, εάν κριθεί απαραίτητο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε σαφές στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για αυτές τις πράξεις της», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης