Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στη Γαλλία - To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ιερέα

Μακελειό στη Γαλλία - To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ιερέα
«Αναποφάσιστος τζιχαντιστής» καταπιεσμένος από τις τουρκικές αρχές ένας εκ των δραστών
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειο σε εκκλησία της Νορμανδίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».
«Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η η ημερομηνία που έχει αναρτηθεί στη σχετική ανακοίνωση, καθώς αναγράφεται η 25η Ιουλίου, ενώ η επίθεση σημειώθηκε σήμερα 26 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί.
Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές.
Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο δραστών βρισκόταν σε λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για δεσμούς με το ισλαμικό κράτος, που αν επιβεβαιωθεί.
Εάν η πληροφορία ισχύει, επιβαρύνεται περαιτέρω η θέση της γαλλικής κυβέρνησης που έχει δεχθεί σκληρή κριτική για έλλειψη επαρκών μέτρων ασφάλειας κατά την προηγούμενη επίθεση στη Νίκαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης