Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο ασφαλής χώρα είναι η Γερμανία; - Γιατί η τρομοκρατία έφτασε ως εκεί;

Πόσο ασφαλής χώρα είναι η Γερμανία; - Γιατί η τρομοκρατία έφτασε ως εκεί;
Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός
Οι «επιθέσεις» και δολοφονίες των τελευταίων ημερών στη Γερμανία έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων σχεδόν σε όλον κόσμο.
Το βασικό όμως, ερώτημα που πλανάται είναι: πόσο ασφαλής χώρα είναι πια η Γερμανία;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph περίπου 2 εκατ. Βρετανοί επισκέπτονται τη Γερμανία κάθε χρόνο και στα περισσότερα ταξίδια -σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, δεν παρουσιάζονται προβλήματα.
Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, προσελκύοντας το 2015 περίπου 5 εκατ. άνθρωπους από όλο τον κόσμο, ενώ ακολουθούσαν το Μόναχο και η Φρανκφούρτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτικούς προοριδμούς για τη χώρα, αλλά λέει ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Άνσμπαχ θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών, ενώ προειδοποιεί για υψηλές τρομοκρατικές απειλές.
Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες, ακόμα και σε δημόσιους χώρους τους οποίους επισκέπτονται οι ξένοι.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση έχει ενισχύσει -για προληπτικούς λόγους- το επίπεδο ασφαλείας σε δημόσια κτίρια, μεγάλα γεγονότα, μέσα μεταφοράς και μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Γιατί η τρομοκρατία έφτασε στη Γερμανία;

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έχει διαπιστωθεί μια αυξημένη απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις σε παγκόσμια επίπεδο, ενάντια των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανών υπηκόων από ομάδες ή άτομα που υποκινούνται από τον πόλεμο στο Ιράκ και στη Συρία».
Η επίθεση στο τρένο στο Wurzburg πραγματοποιήθηκε από έναν Αφγανό πρόσφυγα που προφανώς φώναξε «Allahu Akbar».
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε γίνει επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό μέσα στο πλήθος, σκοτώνοντας 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.
Πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σε υψηλή επιφυλακή λόγω της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης