Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανακάμπτει μετά από καιρό η δημοτικότητα του Hollande – Έφτασε το 19%

Γαλλία: Ανακάμπτει μετά από καιρό η δημοτικότητα του Hollande – Έφτασε το 19%
Στην ιδίου θέματος δημοσκόπηση της Ifop, ο Γάλλος Πρόεδρος απολαμβάνει την υποστήριξη του 17% των πολιτών της χώρας του
Ανάκαμψη μετά από καιρό σημείωσε η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε η BVA.
Ειδικότερα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 19% των Γάλλων έχουν πλέον θετική άποψη για τον Francois Hollande, ένα ποσοστό που είχε φτάσει ακόμα και κοντά στο 14% τους προηγούμενους μήνες.
Επίσης, στην ιδίου θέματος δημοσκόπηση της Ifop, ο Γάλλος Πρόεδρος απολαμβάνει την υποστήριξη του 17% των πολιτών της χώρας του.
Αναφέρεται πως και οι δύο έρευνες διεξήχθησαν μέσα στην Ιούνιο.
Εμείς να θυμίσουμε, με αφορμή και τις επικείμενες προεδρικές στη Γαλλία, ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιούλη (8/7), το 38% των πολιτών προτιμά για Πρόεδρο την επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», Marine Le Pen, με μικρή διαφορά από τον νυν υπουργό Οικονομίας, Emmanuel Macron (αναμένεται να δηλώσει υποψηφιότητα μέσα στον Ιούλιο), ο οποίος συγκέντρωσε το 32%.
Σε αντίθετο κλίμα, το μένος και η δυσαρέσκεια των Γάλλων κατά των Francois Hollande και Nicolas Sarkozy (άλλοτε αντιμέτωποι στις εκλογές του 2012) είναι εμφανή, καθώς πάνω από το 70% των Γάλλων δεν επιθυμεί κανέναν στην προεδρική καρέκλα, μετά τις ερχόμενες εκλογές του 2017.
Συγκεκριμένα, το 29% υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Sarkozy, ενώ μόλις το 18% τον Σοσιαλιστή Πρόεδρο, ο οποίος πλέον πληρώνει την πολιτική του «στροφή» προς όφελος της Γερμανίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης