Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin: Απροετοίμαστο το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit - Χρειάζεται περισσότερο χρόνο

Sapin: Απροετοίμαστο το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit - Χρειάζεται περισσότερο χρόνο
«Χρειάζεται περισσότερο χρόνο, ωστόσο δε θα πρέπει να καθυστερήσει πολύ, λόγω της καταστροφικής αβεβαιότητας», σημείωσε ο Sapin για το Brexit 
Την εκτίμηση ότι η επιθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου για «περισσότερο χρόνο», έως ότου ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 που θα κινήσει τις επίσημες διαδικασίες για το διαζύγιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δικαιολογημένη, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν απροετοίμαστο για την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και για αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο, εντούτοις υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί μια μεγάλη καθυστέρηση, σημειώνοντας: «Δε θα πρέπει να πάρει πάρα πολύ χρόνο, λόγω της καταστροφικής αβεβαιότητας».
«Προς το παρόν, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου του σοκ και της έλλειψης προετοιμασίας των βρετανικών αρχών, η Βρετανία χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανωθεί και να προβληματιστεί σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να απαντήσει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Sapin, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
«Αλλά ο χρόνος δεν θα πρέπει να είναι αόριστος, καθώς η αβεβαιότητα είναι επιζήμια και οικονομικά, και συγκεκριμένα για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Έτσι, κάποιος πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.
Οι συνομιλίες δεν μπορούν να γίνουν σε κομμάτια», προσέθεσε ο γάλλος υπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης