Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Δε θα υποχωρήσει στα σχέδιά της για ενεργειακές επενδύσεις η Τουρκίας, παρά την απόπειρα πραξικοπήματος

ΙΕΑ: Δε θα υποχωρήσει στα σχέδιά της για ενεργειακές επενδύσεις η Τουρκίας, παρά την απόπειρα πραξικοπήματος
Ο Εκτελεστικό Διευθυντής της ΙΕΑ τόνισε ότι τα μέτρα που έλαβε η χώρα για να αντιμετωπίσει τους μακροπρόθεσμους κινδύνους ήταν θετικά
Την εκτίμησή ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να απολέσει το ενδιαφέρον της προς τις ενεργειακές επενδύσεις, εξέφρασε σήμερα (22/7) ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency, IΕΑ) Fatih Birol, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα ενός πραξικοπήματος την προηγούμενη Παρασκευή (15/7).
Συγκεκριμένα, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο πρακτορείο Ανατολή, ο Birol τόνισε ότι τα μέτρα που έλαβε η χώρα για να αντιμετωπίσει τους μακροπρόθεσμους κινδύνους ήταν θετικά, τονίζοντας ότι «θα ήταν καλύτερα εάν αυτά τα βήματα υποστηρίζονταν από διορθωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι περισσότερο φιλικές προς την αγορά».
Να σημειώσουμε ότι την Κυριακή (17/7), στον απόηχο του πραξικοπήματος, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο μηδέν το ποσοστό της προμήθειας για τη διευκόλυνση της ενδοημερήσιας ρευστότητας, ώστε να διατηρηθεί η αποτελεσματική λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Παράλληλα, ο Birol ανέφερε ότι οι δύο άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί η Τουρκία στο κομμάτι των ενεργειακών επενδύσεων είναι αφενός το να κατανοήσει ότι τα ενεργειακά έργα απαιτούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, και αφετέρου να λάβει υπόψη της τις βασικές αρχές που αφορούν τον ενεργειακό τομέα της χώρας.
«Καμία αλλαγή στις βασικές αρχές της Τουρκίας δεν είναι προφανής από την οπτική των επενδυτών, καθώς η οικονομία της χώρας βιώνει αυτό που πολλές χώρες θεωρούν ως έναν αξιοζήλευτο ρυθμό ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΙΕΑ.
«Νομίζω ότι η Τουρκία είναι απίθανο να χάσει την όρεξη που έχει προς τις ενεργειακές επενδύσεις, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα είναι πιθανόν να αυξήσουν την εν λόγω όρεξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης