Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

tags :
Hollande: Η Γαλλία ενισχύει τις δυνάμεις της στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους
Στα τέλη Σεπτεμβρίου το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle θα συνδράμει στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του ISIS σε Ιράκ και Συρία
Την ενίσχυση των δυνάμεων αλλά και της συμμετοχής της Γαλλίας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Συγκεκριμένα ο Hollande μετά το πέρας συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία αυξάνει τη στρατιωτική της βοήθεια στην κυβέρνηση του Ιράκ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το Ισλαμικό Κράτος.
Όπως είπε ο Hollande θα σταλούν συστήματα πυροβολικού στους Ιρακινούς, αν και διευκρίνισε ότι δεν θα αναπτυχθούν γαλλικά στρατεύματα στο έδαφος του Ιράκ.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι δράση αναλαμβάνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου και το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το οποίο όπως είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, θα συνδράμει στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας η ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων και της βοήθειας στο Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι μια πρώτη απάντηση στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης