Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Αναστέλλει προσωρινά τις πωλήσεις στη Νότια Κορέα, ελέω σκανδάλου «Dieselgate»

Volkswagen: Αναστέλλει προσωρινά τις πωλήσεις στη Νότια Κορέα, ελέω σκανδάλου «Dieselgate»
Η εν λόγω κίνηση θα τεθεί σε λειτουργία από την προσεχή Δευτέρα (25/7)
Την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων ενός μεγάλου αριθμού μοντέλων της στην αγορά της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα (22/7) η Volkswagen, με την εν λόγω κίνηση να τίθεται σε λειτουργία από την προσεχή Δευτέρα (25/7), καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται ισχυρές πιέσεις από το σκάνδαλο του Σεπτεμβρίου που αφορούσε τις εκπομπές ρίπων.
Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση λήφθηκε μετά την ισχυρότατη πτώση των πωλήσεων που υπέστη η εταιρία στην αγορά της Νότιας Κορέας, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων diesel στην Ασία, κατά τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο φέρεται ότι διαδραμάτισε και η έκθεση που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, στο οποίο κατηγορεί 32 μοντέλα του ομίλου Volkswagen για εκτεταμένες εκπομπές ρίπων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην οριστική διακοπή της πώλησής τους στη Νότια Κορέα.
«Έχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε τις πωλήσεις των μοντέλων που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό, ώστε να μειωθεί η σύγχυση που επικρατεί ανάμεσα σε εμπόρους και πελάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότια Κορέα, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν έως και τρεις μήνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση των εν λόγω μοντέλων.
Να σημειώσουμε ότι από τότε που ανακοινώθηκε το σκάνδαλο εκπομπής ρίπων, η εταιρία έχει υποστεί ζημιές ύψους 18 δισ. δολ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί, εν μέσω αμέτρητων αγωγών και προστίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης