Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ε.Ε. – Το άρθρο 50 δεν θα ενεργοποιηθεί το 2016

Theresa May: Η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ε.Ε. – Το άρθρο 50 δεν θα ενεργοποιηθεί το 2016
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα της δεν θα βλάψει τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που διαμένουν στο νησί
Η Μεγάλη Βρετανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του εμπορίου και της οικονομικής ανάπτυξης στη Γηραιά Ήπειρο, διαβεβαίωσε η Theresa May, κατά τη διάρκεια της σημερινής (21/7) κοινής συνέντευξη Τύπου (link) με τον Francois Hollande.
Ξεκινώντας την ομιλία της, μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του βρετανικού λαού προς τους Γάλλους, με αφορμή τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια, κοστίζοντας τη ζωή σε 84 ανθρώπους.
Συνεχίζοντας, τόνισε πως πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία μεταξύ των χωρών για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της τρομοκρατίας, ειδικά ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.
Σχετικά με το επικείμενο Brexit, η νέα πρωθυπουργός του νησιού ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα χρειαστεί λίγο χρόνο, έως και 6 μήνες, για να προετοιμάσει τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με την Ε.Ε. μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Ως αποτέλεσμα, το άρθρο δεν θα ενεργοποιηθεί έως και το τέλος του 2016.
Αφού διαβεβαίωσε πως η συνεργασία Ευρώπης – Βρετανίας θα συνεχιστεί, τόνισε πως η χώρα της δεν θα βλάψει τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που διαμένουν στο νησί, ίσα ίσα θα τους εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον.
Τέλος, σε ό,τι αφορά ένα από τα βασικά επιχειρήματα των Brexiters, τον έλεγχο δηλαδή του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται ετησίως στη Βρετανία, η κ.May υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δίνει σαφή εντολή για εφαρμογή του μέτρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης