Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Motors: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 – Στα 2,9 δισ. δολ.

General Motors: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 – Στα 2,9 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11%, στα 42,4 δισ. δολ
Υπερδιπλασιασμό στα καθαρά κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα (21/7) η General Motors, τα οποία πιο συγκεκριμένα σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +157%, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να δέχεται ώθηση κυρίως από τις ισχυρές πωλήσεις στα οχήματα SUV, μένοντας αρκετά ανεπηρέαστη από τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που επέφερε το Brexit.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 2,9 δισ. δολ, έναντι 1,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,86 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι ανέμεναν λειτουργικά κέρδη ύψους 1,49 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11%, στα 42,4 δισ. δολ, έναντι 38,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενο έτους, με την General Motors να επωφελείται κυρίως από την άνοδο των πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και από τη βελτίωση της αγοράς στη δυτική Ευρώπη.
Ωστόσο, παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, η αμερικανική εταιρία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το Brexit, εκτιμώντας ότι η πτώση της βρετανικής λίρας θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή και τις πωλήσεις των οχημάτων της τόσο στη Μεγάλης Βρετανίας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σημειώσουμε ότι λίγη ώρα νωρίτερα, η General Motors είχε ανακοινώσει την ανάκληση 290.000 οχημάτων στις ΗΠΑ, λόγω τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τους αερόσακους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης