Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο προς Άγκυρα: Να αρθεί σύντομα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Σεβαστείτε το Κράτος Δικαίου

tags :
Βερολίνο προς Άγκυρα: Να αρθεί σύντομα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Σεβαστείτε το Κράτος Δικαίου
Η απόπειρα πραξικοπήματος έχει ήδη φέρει σημαντικές επιπτώσεις στην τουρκική πολιτική και κοινωνία είπε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Την ανάγκη να αρθεί το συντομότερο δυνατό το μέτρο της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε στην Τουρκία ο Erdogan επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Frank Walter Steinmeier, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου.
«Η κήρυξη μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης το καθιστά σαφές για άλλη μια φορά, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος έχει ήδη φέρει σημαντικές επιπτώσεις στην τουρκική πολιτική και κοινωνία» είπε στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.
«Μόνο η αποδεικτέα συμμετοχή σε παράνομες πράξεις θα πρέπει να δίνει το έναυσμα για κυβερνητική δράση, όχι οι υποψίες πολιτικής τοποθέτησης.
Είναι επίσης καθοριστικής σημασίας να περιορίζεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης μόνο στο αναγκαίο χρονικό διάστημα και μετά να αίρεται το συντομότερο δυνατό.
 Η τοποθέτηση αυτή είναι προς όφελος της ίδιας της χώρας, γιατί οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να διαλύσει την Τουρκία και να την αποδυναμώσει, και εσωτερικά και εξωτερικά» υποστήριξε ο Steinmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης