Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και ΗΠΑ επιχειρούν στρατιωτικά κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη (Ιράκ)

Γαλλία και ΗΠΑ επιχειρούν στρατιωτικά κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη (Ιράκ)
Ο Stephane Le Foll απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση ότι δύο μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (17/7) στη Λιβύη
Συντονισμένη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν Γαλλία και ΗΠΑ, όπως προανήγγειλε σήμερα (20/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης, Stephane Le Foll, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την πίεση που ασκείται στο προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Le Foll, «ο Yves Le Drian (γάλλος υπουργός Άμυνας) βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και προετοιμάζει μία συντονισμένη επίθεση στη Μοσούλη μαζί με τις ΗΠΑ», με τον Le Drian να έχει ήδη προαναγγείλει τη συνάντησή του με μέλη του Διεθνούς Συνασπισμού από την Τρίτη (19/7).
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να επιβεβαιώσει την είδηση ότι δύο μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (17/7) στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ειδικές δυνάμεις της χώρας στην περιοχή.
«Φυσικά και υπάρχουν ειδικές δυνάμεις στην περιοχή, ώστε να βοηθήσουν και να καταστήσουν σαφές ότι η Γαλλία θα είναι παρούσα παντού στον αγώνα κατά των τρομοκρατών», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης