Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obstfeld (ΔΝΤ): Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται να υποτιμήσει το γεν – Η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι επαρκής

Obstfeld (ΔΝΤ): Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται να υποτιμήσει το γεν – Η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι επαρκής
Η «συνταγή» που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Shinzo Abe βασίζεται στις δομικές μεταρρυθμίσεις, τη νομισματική χαλάρωση και τη δημοσιονομική τόνωση
Στην υποβάθμιση της ανάγκης για υποτίμηση του γεν προχώρησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Maurice Obstfeld, τονίζοντας πως η τρέχουσα πολιτική που ασκείται είναι επαρκής.
«Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή (από την κυβέρνηση του Shinzo Abe) είναι αρκετά για να τονωθεί η εγχώρια ανάπτυξη και να φτάσει ο πληθωρισμός στα επιθυμητά επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας έτσι όλους τους αναλυτές που φοβούνταν μία επικείμενη υποτίμηση του ιαπωνικού νομίσματος.
«Αν και υπάρχει έντονη μεταβλητότητα τον τελευταίο καιρό στις ισοτιμίες του γεν, οι συνθήκες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μη ομαλές», πρόσθεσε.
Η «συνταγή» που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Shinzo Abe από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντα του βασίζεται σε τρεις άξονες:
Τις δομικές μεταρρυθμίσεις, τη νομισματική χαλάρωση και τη δημοσιονομική τόνωση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και γενναίες περικοπές στους εταιρικούς φόρους, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και η ενίσχυση των αμοιβών για τους εργαζομένους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης